Cfd op de olieprijs afsluiten

In de wereld van cfd trading zijn grondstoffen erg geliefd. CFD trading opbasis van de olieprijs is aan de orde van de dag. Veel beleggers sluiten een contract for difference op de olieprijs, omdat die prijs dagelijks wisselt. Handelen in cfd’s op de olieprijs is echter ook onderhevig aan veel risico. Via dit uitgebreide artikel vertellen we hoe je een cfd kunt afsluiten op de olieprijs en hoe je succesvol kunt traden aan de hand van deze cfd. Dankzij dit artikel kun jij info verkennen en besluiten of een olieprijs cfd iets voor jou is.

Uitleg cfd trading

Maar voor we gaan uitleggen wat de olieprijs cfd is verklaren we kort watverstaan wordt onder cfd trading. Bij cfd trading gaat het om derivaten. Zo’n derivaat betekent dat je, in tegenstelling tot aandelen, geen items in handen krijgt of in bezit neemt. Daarvoor in de plaats speculeer je enkel en alleen op de onderliggende verschillen in koersen van die producten. Je kunt aangeven of je een stijging of daling verwacht en daar enorme winsten mee boeken. Stijgende prijzen noemen we long gaan en dalende prijzen worden short genoemd. Een contract for difference (cfd) ga je aan via een goedgekeurde broker.

Olie

Olie is een duur goed, omdat het multifunctioneel benut wordt, Je ziet het bijhet fabriceren van kunststof en plastic, komt het terug in cosmetica en farmacie én is het natuurlijk een brandstof. Olie is een fossiele grondstof, wat eigenlijk betekent dat er schaarste komt en de voorraad olie niet eindeloos is. Dat zorgt ervoor dat de prijs zeer volatiel is. De olieprijs wordt normaliter berekend op een vat olie en verandert elke dag. Consumenten zien dit terug aan bijvoorbeeld de pomp, waar de prijs van benzine van dag tot dag anders kan zijn. De term zwart goud past goed bij olie, het veel geld waard is. Binnen een cfd koop je geen olie, maar sluit je een contract af op de waarde van olie in de vorm van een contract voor verschil.

Cfd met hefboom

Een van de hoofdzakelijke redenen dat cfd trading aan populariteit wintkomt door de optie tot een hefboom (leverage). Een leverage maakt dat de trader met een  minimale investering toch groots in te zetten. De hefboom bij olie wordt gebaseerd op de maximale inleg van grondstoffen. De leverage bedraagt 1:10. Een hefboom van 1:10 betekent dat je inleg keer 100 mg worden opeen contract. In de praktijk betekent dit dat 100 euro als 1.000 euro geldt en je dus voor maar liefst € 1.000 een contract for difference op de olieprijs kunt sluiten. In geval van winst profiteer je over € 1.000 en dat kan aanzienlijk hard oplopen. Een winst van 5% levert je dan ook direct €50 op ook al heb je maar € 100 uit eigen zak betaald. Het kan helaas ook de foute kant op slaan. Een verlies raakt je namelijk ook op 1.000 euro inleg en kan zorgen dat je inleg flink afneemt.

Olieprijs en cfd

De olieprijs en cfd trading zijn een succesvolle combinatie. Veel cfd beleggers maken graag gebruik van de hefboom (leverage) die tot maar liefst 1:10 kan oplopen en dus zorgt dat je je investering tienmaal mag inzetten op een cfd. De olieprijs is zeer beweeglijk, vanwege eindigheid en enorme schaarste. Koersen op de olieprijs schommelen elke dag en dat geeft voordelen aan beleggers dieeen olieprijs cfd afsluiten. De risico’s zijn er echter ook, want de prijs kan eenvoudig keren en dus ook tot verlies leiden. Met een hefboom voelt dat verlies ook x10 aan. Analyseer je belegging en de olieprijs altijd scherp alvorens een contract voor verschil (cfd) aan te gaan bij je broker.

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly